корзина(0)  
Відмінні риси фаянсуВідмінні риси фаянсуВідмінні риси фаянсу

Відмінні риси фаянсу

На відміну від фарфорового посуду, фаянсовий менш білосніжна, а також менш міцна, характеризується більш товстими стінками.

Вона не зберігає тепло приготованого блюда таке ж тривалий час, як вироби з порцеляни.

Крім цього, фаянс не здатний витримувати великі перепади температури (що може витримати посуд, виготовлений з твердого фарфору). Якщо під час догляду за фарфором, його ви можете мити в воді гарячої температури, то покриття на фаянсових виробах через це може просто зіпсуватися.

В тому випадку, коли необхідно відрізнити один матеріал від іншого, потрібно просто злегка стукнути об край тарілки. Фарфор буде видавати характерний для нього довгий звук, а фаянсовий посуд – глухий і нижчий.

Чим це пояснюється? Основний інгредієнт в складі фаянсу, як уже було сказано вище, це біла глина, яку характеризують такі якості як невисока міцність і термічна стійкість, велика товщина стін і пориста структура. Через це фаянсовий посуд більше вбирає вологу і вбирає запахи, ніж фарфор.

Невеликі удари, які викликають глухе звучання, пояснюються тим, що фаянс отримують за допомогою випалу при відносно низьких температурах. Те, що фарфор механічно набагато міцніший, пояснюється тим же.